Fordele for jer

De færreste gør noget kun for deres blå øjnes skyld. Naturligvis skal det give mening for din virksomhed at indgå i et forløb med os og en IPS-kandidat.

Mange af de virksomheder, vi samarbejder med, svarer det samme, når man spørger dem, hvorfor de valgte at ansatte en IPS-kandidat eller tilbyde virksomhedspraktik:

  • De føler, det er deres ansvar at hjælpe, når de kan.
  • De vil gerne hjælpe et menneske ind på arbejdsmarkedet.
  • De får udført et konkret stykke arbejde.

Nogle kandidater er veluddannede, andre har ingen uddannelse, men andre erfaringer fra arbejdsmarkedet, har mange kompetencer og vil gerne arbejde. I mange tilfælde kan kandidaten yde en arbejdsindsats af mindst samme faglige kvalitet som andre medarbejdere, og hvis virksomheden kan tilpasse sig lidt og imødekomme de behov for særlige hensyn, der er, så kommer man ikke til at mærke meget til kandidatens sårbarhed.

Pligt til at hjælpe, hvis man kan

Her fortæller Steffen Larsen Smidt fra VVS En Gros i Svendborg, hvorfor han sagde ja til et virksomhedspraktikforløb med en IPS-kandidat:

”Jeg synes, man som virksomhed har pligt til at prøve at hjælpe det, man har mulighed for – at hjælpe folk med at få et arbejde og få så godt et liv som muligt.

Man siger, ’okay, jeg har nogle arbejdsopgaver, som måske passer til denne her person, og det kan spare mig selv for noget tid samtidig med, at jeg får løftet en person op til at være en del af samfundet’. Det vigtigste er, at begge parter får noget ud af det.”

Som Steffen er inde på, er der naturligvis den fordel, at din virksomhed får udført et stykke arbejde – nogle gange de mindre arbejdsfunktioner og -opgaver, det kan være svært at oprette en fuldtidsstilling til.

Men for ham er det vigtigere at gøre en forskel for et andet menneske og for samfundet som helhed.

Hos IPSCenter Danmark gør vi os umage for at matche kandidat og virksomhed for at sikre, at samarbejdet bliver en succes for begge parter. Målet og håbet er, at det i sidste ende munder ud i et regulært ansættelsesforhold på almindelige vilkår eller eksempelvis fleksjob.

Vil du høre mere om muligheden for at få en IPS-kandidat ud i din virksomhed? Ring på tlf. 51 90 56 06 eller send en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hold dig opdateret om IPS - klik her

Følg med i nyt om IPS og

IPSCenter Danmark

 

Luk