IPS UNG i Gladsaxe gav Peter med ADD troen på sig selv tilbage

I de seneste 10 år har Peter Ottosen været i flere afklaringsforløb ved jobcenteret og gentagne gange sendt i virksomhedspraktik. Forløb der ikke har båret frugt, blandt andet fordi der ikke blevet taget hensyn til Peters særlige behov, eller der var et dårligt match mellem Peters ønsker til arbejdsopgaver, og det virksomheden kunne tilbyde.


Publiceret af:

Kategori:

Sidst opdateret:

12. juni 2024

I de seneste 10 år har Peter Ottosen været i flere afklaringsforløb ved jobcenteret og gentagne gange sendt i virksomhedspraktik. Forløb der ikke har båret frugt, blandt andet fordi der ikke blevet taget hensyn til Peters særlige behov, eller der var et dårligt match mellem Peters ønsker til arbejdsopgaver, og det virksomheden kunne tilbyde.

Gennem Ungeenheden i Gladsaxe Kommune fik Peter mulighed for at påbegynde et forløb i IPS UNG. Efter en indledende proces, hvor han blandt andet var del af en netværksgruppe med andre unge, har han gennem et praktikforløb fået fast job hos Faraos Cigarer i deres butik i Lyngby. Peter har i øjeblikket en hybridpraktik på 15 timer, hvoraf de 8 timer er med løn, og han håber på at lande et fleksjob hos Faraos Cigarer. Jobbet har ændret Peters liv til det positive.

“Min nye praktikplads giver mig følelsen af, at der også er en hylde til mig i samfundet, hvor jeg kan bruges til noget. På de tidligere praktikpladser har jeg tit haft lyst til at give op, men det tænker jeg ikke her. Arbejdet hos Faraos Cigarer giver mig troen på mig selv igen, og det giver mig lyst til at gå ud ad døren om morgenen og modet til at tage bussen – selv den slags ting var meget svært for mig før i tiden.”

Drømme og ønsker

Peters IPS UNG-forløb med et voksende håb for fremtiden over ønsker til arbejdslivet og frem til lønnede timer i et fleksjob hos Faraos Cigarer er blevet håndteret af August Bagge Petterson, der er IPS-konsulent i IPSCenter Danmark.

“Med respekt for Peter som menneske var det altafgørende for os at skabe nogle rammer, som tog udgangspunkt i hans drømme og ønsker. Han har en stor interessere for eksempelvis Dungeons and Dragons og Warhammer, så vi synes, at vi med Faraos Cigarer har fundet det perfekte match. Her kan Peter dyrke sin hobby og samtidig få et arbejde, hvor opgaverne og timetallet passer ham godt,” siger August Petterson.

Et frugtbart samarbejde mellem IPS-konsulent, virksomhed og kommune

Kenneth Andersen er butiksbestyrer i Faraos Cigarer i Lyngby, og han er glad for at have Peter Ottosen med på holdet. Kenneth fortæller, at Peter har vist at han ville jobbet hos Faraos Cigarer, og selv i svære perioder har han holdt fast, så han i dag er blevet ansat i butikken i et fleksjob. En medvirkende årsag til at Peters IPS-forløb er endt med et fast job, er ifølge Kenneth det gode samarbejde med August.

“Samarbejdet med August fra IPSCenter Danmark har fra dag ét været ekstremt positivt for både os og Peter. August kommer ofte på besøg i butikken og spørger interesseret ind til, hvordan det går for Peter. Den tætte og hyppige opfølgning hjælper Peter mere, end man tror, og det er en vigtig del af at give ham et succesfyldt praktikforløb her hos os.”

IPSCenter Danmark samarbejder tæt med Ungeenheden i Gladsaxe Kommune om IPS UNG indsatsen, og her ser man meget positivt på samarbejdet.

“Vi har et helt fantastisk samarbejde med August og Inga fra IPSCenter Danmark. De har begge et engagement og et ungeperspektiv, som betyder, at de unge mennesker meget nemt køber ind på det arbejde, de skal levere på en given praktikplads. Samtidig oplever vi, at IPSCenter Danmark har brugt meget tid på at få samarbejdet bygget op, og der er generelt stor tillid til fagligheden mellem os i Gladsaxe Kommune og IPS UNG indsatsen”, siger Anne Madsen, der er leder for Ungeenheden i Gladsaxe Kommune.

Vil du vide mere om IPS UNG indsatsen i Gladsaxe, så kan du kontakte Ulrik Lund-Sørensen på 5190 2734 eller ulrik@ipscenterdanmark.dk.