IPS Mentor


IPS Mentor forløbet er et tilbud til jobcentret, der har til formål at afklare, hvorvidt et IPS-forløb er det rigtige tilbud til en borger. Mentor-forløbet kan have flere formål, fra at bygge en tættere relation til borgeren, og skabe struktur i en kaotisk hverdag, til at vurdere, om borgeren er klar til at træde ind i et forløb, hvor en stor del af indsatsen foregår på en arbejdsplads.

Læs nogle af vores kandidaters historierSe oversigten over IPS-forløb

IPS Mentor – Hvem er det relevant for?

Mentorordningen er den mellemstation som vi bruger til kandidater, som ikke er klar til et IPS-forløb, men hvor der er behov for en afklaringsfase.

Mentor ordningen er derfor især relevant for:

  • Kandidater hvor kommunen ønsker en afklaring om et IPS-forløb kan være relevant.
  • Kandidater som har deltaget i flere andre aktiveringsprojekter, men ikke er lykkedes at fastholde eller komme i job.
  • Kandidater som ikke er klar til at gennemføre et IPS Basis-forløb.
  • Kandidater som har brug for intensiv og håndholdt støtte.
Læs mere om forskningen bag IPS her

Sådan foregår et IPS Mentor forløb

Ved et mentorforløb hos os vil borgeren få tildelt en af vores IPS konsulenter, så der er mulighed for at få opbygget en tryg relation. På denne måde kan mentorforløbet foregå efter borgerens behov, og IPS konsulenten kan bedre danne sig et billede af borgerens styrker, ressourcer og muligheder.

Det består af to timers samtale hver uge, som kortlægger og fremmer kandidatens situation. Vores konsulenter møder kandidaten der hvor de er, og vil arbejde på at fremme motivation og samarbejdet, ved at hjælpe dem med det, som er svært lige nu.

Et mentorforløb har som udgangspunkt ikke en fast længde, men skal ses som en løbende udvikling, indtil det endeligt kan afklares, hvorvidt kandidaten skal overgå til et IPS forløb eller helt afslutte processen. fx med henblik på indstilling til førtidspension.

I tvivl om, om dette er det rette for dig eller din kandidat?

Kommune eller pårørende? Du skal være velkommen til at ringe til os, og få hjælp og vejledning til om et mentorforløb ville kunne hjælpe dig eller din kandidat.

Ring til os 51 90 56 06Skriv til os her, så ringer vi dig op

Om IPSCenter Danmark

IPSCenter Danmark blev etableret i 2015, som en privatejet virksomhed med afsæt i IPS-metodens stærke resultater og dokumenterede effekter. Vi er specialiseret i IPS-metoden og vi er den største leverandør af IPS indsatser i Danmark.

Vi har haft mere end 700 borgere i forløb på tværs af forsørgelsesgrundlag, og vi har samarbejdet med flere end 25 kommuner rundt om i Danmark.

Læs mere om IPS for virksomheder

Varighed og pris


Ved et mentorforløb mødes kandidaten og vores IPS konsulent 2 timer om ugen. Et mentorforløbs længde og formål varierer meget fra kandidat til kandidat og der laves derfor en nærmere aftale med jobcenteret om hvad forløbet skal afklare når det opstartes.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud om indhold og pris for et Mentor-forløb.

Kontakt os for spørgsmål eller med henblik på indstilling

Du kan altid kontakte os på tlf. 51 90 56 06, eller skrive til os via kontaktformularen ved tvivl eller spørgsmål. Vi sidder klar til at hjælpe dig til at finde den perfekte, individuelle løsning.

Lars Olaf Nielsen
(+45) 51 90 56 06
lars@ipscenterdanmark.dk

Kontaktformular

Læs mere om IPS Mentor i folderen

Er du interesseret i at vide mere om IPS Mentor? Så klik på knappen herunder og læs vores folder, hvor alle informationerne er samlet på ét sted. Du er velkommen til at downloade den. Kunne du tænke dig et trykt eksemplar, så ring til os på 51 90 56 06.

Læs folderenSe alle brochurer