Overblik over vores IPS-forløb

Vi hjælper mennesker, der lever med psykisk sygdom eller psykisk sårbarhed til at komme i arbejde og fastholde selvvalgte jobs. Vores IPS-konsulenter er kreative, opsøgende og vedholdende i deres samarbejde med IPS-kandidaten. Vi tror på kandidatens evner og ressourcer og arbejder for at realiseres deres ønsker og drømme for et liv med arbejde.

IPS Basis

Individuelt tilrettelagt IPS-forløb hvor kandidaten får intensiv støtte på sin vej tilbage i job eller uddannelse. Vi bygger bro mellem arbejdsmarkedet og psykiatrien. Vi matcher kandidatens drømme og ønsker for deres arbejdsliv med virksomhedernes behov for arbejdskraft.

Læs mere

IPS Ung

IPS-forløb særligt udviklet til unge i aldersgruppen 18- 29 år, der lever med en psykisk diagnose eller svær psykisk mistrivsel. Forløbet har fokus på at de unge finder retning mod uddannelse eller job gennem arbejdserfaringer, netværk med andre unge, psykologstøtte, og karrierevejledning.

Læs mere

IPS Gen 3

En nytænkt beskæftigelsesindsats velegnet til flere målgrupper. Konceptet er uafhængigt af kommunens eksisterende IPS- og beskæftigelsesindsatser. IPS Generation 3™ er et supplerende centreres om Supported Employment.

Læs mere

IPS Mentor

IPS Mentor forløbet er et tilbud til jobcentret, der har til formål at afklare, hvorvidt et IPS-forløb er det rigtige tilbud til en borger. Mentor-forløbet kan have flere formål – eksempelvis at bygge en tættere relation til borgeren eller at skabe struktur i hverdagen.

Læs mere

IPS Efterværn

For en del IPS-kandidater opstår der udfordringer med at fastholde job eller uddannelse efter afslutningen på deres IPS-forløb. Efterværnet tilrettelægges individuelt og kan bestå af løbende samtaler, opfølgning med arbejdsgiver, og støtte i hverdagen.

Læs mere

Hør Carina fortælle om sine oplevelser i et IPS-forløb hos IPSCenter Danmark

Med min IPS-konsulents støtte i ryggen fandt jeg min vej tilbage i job

Mød Carina og hør hendes historie om et liv hvor angst, dårligt selvværd, og depression satte hende skakmat i store dele af hendes voksenliv. Efter at have cyklet rundt i systemet i mere end 14 år med utallige resultatløse aktiveringsforløb i bagagen, blev Carina tilbudt at starte i et IPS-forløb hos IPSCenter Danmark.

”Åh nej, ikke et forløb mere der løber ud i ingenting”, var Carina’s første tanke. Men efter et opstartsforløb, hvor Carina oplevede at blive hørt og forstået af IPS-konsulenten, voksede hendes selvværd og tro på egne evner. Med Carinas egne ord var der en række elementer i IPS-indsatsen, og særligt samarbejdet med IPS-konsulenten, der gjorde forskellen for hende.

  • En lyttende og anerkende dialog
  • Opbygning af gensidig tillid med blik for muligheder ikke begrænsninger
  • Vedholdende støtte og en fast hånd i ryggen
  • En koordinerende person der samler trådene
  • Villighed fra IPS-konsulenten til at gå nogle ekstra skridt og åbne nye døre
Se vores andre cases her

Har du nogen spørgsmål?

Du er altid velkommen til at kontakte os på tel. nr. 51 90 56 06 eller sende os en mail via kontaktformularen. Vi er klar til at hjælpe dig, og du kan forvente svar i løbet af de kommende dage.

Lars Olaf Nielsen
(+45) 51 90 56 06
lars@ipscenterdanmark.dk

Kontaktformular