Fra kontanthjælp til fleksjob: Reidars vej til arbejdsmarkedet

Reidar har tilbragt mere end 10 år på kontanthjælp og har følt sig fanget i systemet. Men takket være tæt sparring og støtte fra Eva, IPS-konsulent hos IPSCenter Danmark, er han nu i stand til at se nye muligheder og har fået fodfæste på arbejdsmarkedet. Reidar fik muligheden for at deltage i et IPS-forløb hos Eva gennem Jobcentret i Aabenraa, og det blev starten på en livsændrende rejse.


Publiceret af:

Kategori:

Sidst opdateret:

30. maj 2023

”Jeg har været på kontanthjælp i mere end 10 år og er blevet kastet rundt i systemet. Uden den hjælp og støtte jeg har fået fra Eva, var jeg ikke kommet til det sted, jeg står i dag med et fleksjob og ro på mit liv”

Reidar er ikke i tvivl om, at hans samarbejde med Eva, IPS-konsulent hos IPSCenter Danmark, har været nøglen, der har låst op for hans tro på egne evner og sat kursen for at komme ud af offentlig forsørgelse og ind på arbejdsmarkedet. Efter mange år på kontanthjælp og en mistet tro på, at der var et sted til ham på arbejdsmarkedet, fik Reidar gennem Jobcentret i Aabenraa mulighed for at komme i et IPS-forløb hos Eva.

I IPS-forløbet blev der lagt en fælles plan for Reidar’s vej tilbage til arbejdslivet, navigeret i samarbejdet med jobcentret, skridt for skridt taget hånd om hans psykiske udfordringer og skabt en stabilitet og et overskud i hverdagen. Med Reidar’s egne ord har han med Eva’s hjælp oplevet, at der blev sat en retning, handlet på aftalerne og holdt fast, når det blev svært undervejs; ”Eva har været rigtig god til at lytte og handle på det, jeg har haft brug for hjælp til at klare. Hun har været mit talerør til kommunen”.

Reidar kom i virksomhedspraktik hos Peter, der ejer en cykelbutik i Tønder. Her arbejdede Reidar som cykelmekaniker, og gennem et længere praktikforløb blev der samarbejdet tæt mellem Reidar, Peter og Eva. Et samarbejde der, set fra Peter’s stol, har været afgørende for, at de har fundet plads til Reidar i et fleksjob, og gennem støtte og vedholdenhed i dag står med en medarbejder, der har bidt sig fast og bidrager med sin arbejdskraft til at løse opgaver i cykelbutikken; ”Der hvor jeg ser den store værdi i samarbejdet har været i den løbende forventningsafstemning, tætte dialog om støttebehov og håndtering af Reidar’s sag i jobcentret. Det har betydet, at vi i dag har ansat Reidar i et fleksjob” udtaler Peter.