Aktuelt

På denne side finder du en oversigt over aktuelle arrangementer, nyt om IPS og øvrige informationer fra os. Klik ind på de enkelte sider og læs hele teksten.

Stort scoop: Ny forretningschef skal tage IPS til næste niveau

Den 1. januar 2020 tiltrådte Mai-Britt Pedersen som forretningschef hos os. Hun kommer senest fra en stilling som udviklingschef hos Hans Knudsen Instituttet og har mange års erfaring inden for social- og beskæftigelsesområdet. Mai-Britt Pedersen er derfor den helt rette til at udbrede IPS-metoden til gavn for endnu flere mennesker med psykisk diagnose eller sårbarhed i Danmark.


Læs om vores nye forretningschef her

Jeg håber inderligt, at flere kommuner tager IPS-metoden til sig

”Hver eneste gang, jeg bliver kontaktperson for en OPUS-bruger fra Hjørring Kommune, tænker jeg ’YES!’. Så ved jeg, at jeg kan koncentrere mig om behandlingen af det unge menneske, mens en anden finder den rette hylde med hensyn til uddannelse og job.” Sådan siger en af landets mest anerkendte psykiatriske sygeplejersker, Lotte Lomholt fra OPUS i Aalborg.


Læs om Lottes erfaringer her

Kan IPS-metoden være limen mellem psykiatri og beskæftigelsesindsats? Det arbejder de for i Vejle

Alt for ofte møder borgere, der er ramt af ledighed og psykiske udfordringer, et todelt system, når de skal til møde i jobcentret den ene dag og til behandling i psykiatrien den anden. Nu vil Jobcenter Vejle og lokalpsykiatrien skabe et sammenhængende system, hvor beskæftigelsesindsats og psykiatri taler sammen. Redskabet er IPS-metoden.


Læs om vores indsats i Vejle Kommune her

I Odder skal IPS give udsatte borgere troen tilbage

Kan Individuelt Planlagt job med Støtte (IPS) være vejen frem for borgere, der har opgivet troen på at finde et arbejde? Det håber de i Jobcenter Odder, og hos IPSCenter Danmark er vi ikke i tvivl.

 

Læs om vores borgerforløb i Odder Kommune her


 

Mød os på jobCAMP 2019

Vil du vide mere om IPS? Så kig forbi vores stand på dette års jobCAMP i Aalborg.

 

Kig forbi vores stand på dette års jobCAMP


 

IPS-konsulent: Jeg skulle bevise, at jeg ikke bare var en ny sagsbehandler

Tillid er altafgørende i relationen mellem borger og IPS-konsulent, mener vores IPS-konsulent Iben Hjortshøj. Hendes erfaring er, at når først tilliden er etableret, så kan næsten alle borgere flyttes.

 

Læs om Ibens erfaringer i Thisted Kommune her


 

Teamleder i jobcenter: "Jeg troede, at IPS-metoden var kejserens nye klæder

Hjørring Kommune har skabt banebrydende resultater med IPS. 60 procent af de ledige med psykisk sygdom eller sårbarhed, som har været tilknyttet forløbet, er kommet i job eller uddannelse. Kommunen er så glade for IPS-indsatsen, at de har fordoblet antallet af IPS-konsulenter fra fire til otte.

 

Læs om Hjørring Kommunes erfaringer her


 

Human Recovery bliver til IPSCenter Danmark

Med vores navneskifte ønsker vi at sætte den mest effektive beskæftigelsesindsats til mennesker med psykiske diagnoser eller psykisk sårbarhed på Danmarkskortet. Det skal ske gennem specialistviden, IPS-forløb og uddannelse.

 

Læs om navneskiftet her

 


Nyt håb for ledige med psykisk sygdom   

Mange kommuner har vanskeligt ved at få ledige med psykiske diagnoser eller sårbarhed i arbejde eller uddannelse. Men nu viser ny dansk forskning om den såkaldte IPS-metode konkrete og positive resultater. Metoden har også et stort potentiale som effektiv beskæftigelsesindsats over for ledige uden tilknytning til psykiatrien.

 

Læs om den nye forskning her

 


IPS-konference satte tyk streg under effekt og evidens af IPS

Den 3. oktober var flere end 130 personer samlet til Danmarks første IPS-konference, som IPSCenter Danmark havde taget initiativ til. Oplæggene dokumenterede blandt andet nogle af de resultater, som IPS-tilgangen med de otte grundprincipper har skabt og satte på den måde en tyk streg under metoden som effektiv, evidensbaseret jobrehabilitering.

 

Læs om årets must-see konference her


IPS-konference 3. oktober 2018

Årets must see-konference: "Beskæftigelse og psykisk sårbarhed - når behandling ikke altid er det eneste svar". Tænker du også, at vi som samfund kan gøre det bedre, når det handler om at hjælpe psykisk sårbare i job eller uddannelse? Vi ved, vi kan gøre det bedre, så disse mennesker ikke længere behøver være en fortabt eller overset gruppe, men derimod et vigtigt aktiv i arbejdsstyrken. På Danmarks første IPS-konference får du en lang række eksperters bud på hvordan.

 

Læs om årets must-see konference her

 


Amerikansk IPS-ekspert taler på konference i Danmark

PS er en af de mest virksomme metoder til at få psykisk sårbare i beskæftigelse, vi har hørt om i Danmark - og noget af det mest perspektivrige, der er set i mange år. Derfor er det en helt enestående chance for beskæftigelsesområdet i Danmark for at suge til sig af evidensbaseret erfaring med implementering og vedligeholdelse af IPS-metoden, når amerikanske Sandra Reese, en af verdens førende IPS-eksperter, stiller sig på talerstolen i Odense d. 3. oktober i år.

 

Læs om Sandra Reese her

 


Henrik Rindom: "Varm luft på sagsbehandlerkontorerne i Danmark"

Misbrugsekspert Henrik Rindom er en af oplægsholderne ved IPS-konferencen i Odense d. 3.10., og i den forbindelse har vi spurgt ham, om han ville løfte lidt af sløret for, hvad han kommer til at tale om. Han er i den grad en mand med noget på hjerte, når det gælder gruppen af psykisk sårbare og misbrugere.

 

Læs om Henrik Rindoms erfaringer her

 


Job gav livsmodet tilbage

Kristeligt Dagblad har talt med Martin, som har gennemført et IPS-forløb hos os. Forløbet førte til en ansættelse i fleksjob hos en engros-virksomhed, hvor Martin stortrives. Han har fået kontakt til sine børn igen, og han har brudt sin isolation - med sine egne ord: Han har fået livsmodet tilbage.

 

Læs Martins historie her

 


Parløb skal hjælpe psykisk syge i arbejde og spare kommunekassen

To beskæftigelsesaktører i henholdsvis Syd- og Østdanmark er gået sammen for at udbrede IPS (individuelt planlagt job med støtte) i landets kommuner. Metoden har vist sig effektiv til at hjælpe psykisk syge og sårbare, som ligger lavt i beskæftigelsesstatistikkerne, i arbejde eller uddannelse.

 

Læs om det nye parløb her

 


Mød os på Beskæftigelsestræf 2018

For at kunne yde den bedste service over for jobcentrene holder vi os ajour med beskæftigelsesområdet. Derfor er vi til stede ved Beskæftigelsestræf 2018. Find os på stand nr. 15.

 

Læs om Beskæftigelsestræf 2018 her

 


Temadag om IPS

IPSCenter Danmark tilbyder at afholde en temadag om målrettet og håndholdt indsats overfor borgere med psykiske diagnoser eller psykisk sårbarhed. På temadagen fortæller vi bl.a. mere indgående om IPS-metoden.

 

Læs om vores IPS-temadag her

 


Syriske Mohamad hjælper landsmænd i job

Syriske Mohamad Kharram kom til Danmark for to år siden. Siden juni 2017 har han arbejdet hos IPSCenter Danmark som konsulent, hvor han hjælper flygtninge med psykiske men ind i et uddannelsesforløb og ind på det danske arbejdsmarked.

 

Læs hele historien om Mohamad her

 

Vil du høre mere om IPSCenter Danmarks IPS-forløb? Ring på tlf. 51 90 56 06 eller send en mail til This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Hold dig opdateret om IPS - klik her

Følg med i nyt om IPS og

IPSCenter Danmark

 

Luk